Arkiv 2018


               


Nyheter 2018

 

   


                                                                                                                                                       


31/12 Gott nytt år!! För lite oftare uppdatering kika in på vår sida på Facebook-Icefyre.


27/11 Valpsidan uppdaterad!


18/11 Alla valpar är sålda! Nya bilder finns på valpsidan.


12/11 Valpsidan uppdaterad med bilder.


2/11 Valpsidan uppdaterad med bilder.


29/10 Idag har Linn och Ebba varit med på sjöfågeljakt vid Bråviken. Linn berättar att Ebba var tyst och fin i passiviteten och att hon fick hämta hem två fåglar, en dold dirigering på vatten och en markering bakom vass. Hur kul som helst!


27/10 Alice och Lyra har idag varit hos Leif GW Persson och jagat änder. Livet är som en fest!


5/10 Gunnel och Edda deltog på sin 3e andjakt idag där Edda tog hem hela 46 änder. Gunnel beskriver Edda som lätt att jobba med, lydig och följsam.


3/10 Ylva valpade under natten (5+3) och allt har gått jättebra. Valparna är pigga och hungriga och Ylva tar bra hand om dom. Mer bilder och info kommer att läggas upp på deras alldeles egna valpsida. Det finns fortfarande osålda hanar kvar.


1/10 År 2017 var ett fantastiskt år för många av våra uppfödningar. Kolla mer under flik Arkiv 2017.


29/9 Idag deltog Alice Boivie och Lyra på en jaktkurs med fältfågel ledd av Torbjörn Augustinsson. Alice är mycket nöjd med dagen och berättar att dirigeringsträningen med Lyra gett resultat.


29/9 Idag är Gunnel Andersson och Edda på sin andra andjakt ihop. Edda gillar läget och sköter sig lika bra som sist.


11/9 Lennart Pålsson och Icefyre Renettles Selden "Iceon" är i jämtland och jagar bland annat fågel. Denna eftermiddag har de fått två tjädertuppar. Stolt Iceon på bild!


8/9 Gunnel Andersson och Icefyre Renettles Eda "Edda" har varit på sin första andjakt. Gunnel berättar att hon blev imponerad över Edda som var uppmärksam, satt tyst och stilla brevid hennes sida tills hon fick börja apportera.


7/9 Ylva är dräktig. Ett tag mådde hon illa på morgnarna när hon skulle äta frukost. Men det har gått över, nu slukar hon allt hon får. Hon har börjat bli rundare.


5/9 Alice Boivie och Icefyre Renettles Kettricken "Lyra"  har visat framfötterna på prov. Idag jobbade de ihop till ett 1a pris i officiellt B-prov i nkl. Stort grattis!


25/8 Stort grattis till Alice Boivie och "Lyra" till 4e placeringen i årets upplaga av Ungdoms-SM i jaktapportering.


19/8 Deltar Alice och Lyra på sin första duvjakt i Norrtälje.


4/8 Ylva är parad! Mer info under valpar!


29/7 Riska jobbade ihop till ett första pris med HP i årets upplaga av Östergötlands Lilla Retrievermästerskap. Grattis Riska och husse!


29/7 Ylva löper och kommer att paras nästa vecka.


20/7 Nu börjar det finnas leveransfärdiga kycklingar.


18/7 Vi har varit dåliga på att uppdatera hemsidan eftersom det har varit så mycket annat som tagit upp vår tid. Vi finns även på facebook "Icefyre" där uppdatering sker oftare.


10/6 Edda är supersnabb och det visade hon idag på dagens scurry på unghundsderbyt i Skårsjö där hon stod högst upp på prispallen. Grattis Gunnel, så kul!


13/5 Idag spårade Alice och Lyra till sitt 3e raka 1a-pris i öppenklass och därmed har Lyra blivit svensk viltspårchampion. Stort grattis! Ni är duktiga!


1/5 Idag hade vi samträning med ett gäng duktiga Icefyre-"valpar". Det var himla kul att träffa alla och träningen avslutades med pizza för de tvåbenta.


21/4 Eftersom matte är höggravid så testar hon på lite lugnare grenar. I dagens debut i dubbelklass rallylydnad skrapade Ylva och matte ihop 91p av 100p och kom på en 7e plats i båda klasserna. Matte är väldigt nöjd efter den korta intron!


8/4 I solsken och riktigt vårväder anordnades ett lyckat WT i Slycke. Alice Boivie med Icefyre Renettles Kettricken "Lyra" vann NKL med hela 98 p! Gunnel Andersson med kullsyster Icefyre Renettles Eda "Edda" knep fjärde platsen i ÖKL med 90p. Starkt jobbat och stort grattis!


29/3 Matte och Ylva fixar doftprovet på första försöket för eukalyptus i nose work idag på Hundiagården Motala. Heja Ylva!


24/3 Matte och Ylva har varit iväg på påsksniffen-träningen hos Alltid Hundtid i Klockrike med fyra sök (nose work). Hur kul som helst!


18/3 Ylva och matte var iväg på första kurstillfället av tre i nose work idag hos Specialhunden i Norrköping. Hon fick testa på plattformen idag vilket hon förståd fort. Väldigt roligt och lärorikt!


15/2 Idag blev också dagen då Riska fick gå sitt första riktiga eftersök. Mängden blod på skottplatsen och de första metrarna på spåret avgjorde hundvalet ikväll och Riska fick efter bara cirka 60 meter komma fram till sitt första riktiga spårslut. Lite konstigt tyckte hon nog och gick i försiktiga cirklar kring grisen.


27/1 Karolina Hårsmar och Icefyre Renettles Malta "Malta" tränar eftersök på rådjur och gris.


1/1 Gott nytt år på er alla med fina hundar som förhoppningsvis gillar när det smäller! Nytt år och nya möjligheter!