Valpar

Valpar 2021!

                                                   


Valpar planeras till våren 2021.

Välkommen att höra av dig om du planerar att köpa Labrador Retriever till retrieverjakt/prov och är beredd på att förvalta och utbilda din hund.


Skicka intresse till e-post: valp@icefyre.se


Valparna säljes enligt SKK:s regler.

Uppfödaren förbehåller sig fri prövningsrätt vid försäljning.


Valparna föds upp i hemmiljö där dom vänjer sig vid många olika sorters ljud. När vädret tillåter så får de följa med ut på den stora tomten och utforska världen. Dom lär sig att kliva på olika sorters underlag och springa genom tunnlar. Flaskor med sten som rasslar är bland det roligaste som finns när man är liten.

De levereras vid 8 veckors ålder och är då registrerade, veterinärbesiktade, chippade, vaccinerade, avmaskade och även försäkrade fram till försäljning.


Vid leverans får valpen med sig en liten valplåda med valpens dokumenation och lite tips. Men även en visselpipa som valpen redan nu lärt sig att lystra till, ett retrieverkoppel, lite foder till dom första dagarna och en snuttefilt som luktar mamma och syskon.
20/2 Puma är dräktig och vi ser fram emot valparna i slutet av mars.


Vi planerar troligen även en kull valpar till hösten antingen efter Ylva eller Riska .


Planerad valpkull till våren


RLD N RLD F RLD A J Icefyre Ylvas Epiny "Puma" kommer att paras med Tyron Missouri at Drumgoose "Bruce" efter årsskiftet.  Puma beräknas löpa i januari/februari.


Vi förväntar oss lyhörda och stabila hundar med stor arbetslust.


Puma har under hösten fått ett 1a pris i NKL, har startat på flertalet rallylydnadstävlingar och tränas även inom nose work. Hon har deltagit på flera jakter där hon apporterat fasan, and, duva, hare, rapphöns och svartfågel. En okomplicerad och följsam tik som alltid gör sitt bästa! Puma bor hos Jenny Lager och ägs av Elin Knutsson Karlsson. Vi sparade avelsrätten för en kull när vi sålde Puma.


Bruce är en import från Irland, han är en mycket godmodig och trygg hund. Bruce är en stark jakthund med stort driv som är helt lugn vid sidan. Han är väldigt stabil att ha med på jakter och prov och har startat på prov inom SGL och WT. Bruce används främst till apportering vid praktisk jakt med kanin, and, fasan och rapphöna. Bruce har fått två valpkullar sen tidigare hos Roekull, varav en avkomma bor tillsammans med honom. Valpen beskrivs som mycket trevlig och lovande. Bruce bor hos Anders och Pia Larsson och tränas av husse!Puma                                                                                  Bruce

Rasdata                                                                                Rasdata                                                           

                                                                                             K9data.com