Valpar våren 2024

Valpar 2024!                           


RLD N J Icefyre Epinys Firada "Tyra" parades med SE VCH J Ivanthes First Turn "Turner" och valparna föddes den 3 januari 2024. Valpningen gick smidigt och alla är pigga. Det blev 3 hanar och 4 tikar.


Vi förväntar oss lyhörda och stabila hundar med stor arbetslust. 


Tyra har under våren fått ett excellent i NKL B-prov och har startat på inofficiella WT i nkl med 85 p samt 81 p. Hon har även startat på rallylydnadstävlingar med godkända resultat i alla starter. Tyra har alltid varit spontan på all typ av fågel. Hon ställer alltid upp och försöker sitt bästa, en följsam, vänlig och okomplicerad tik. Tyras kullsyster och mamma är båda RLD N RLD F RLD A SE RALLYCH.

Tyra är ögonlyst ua 20231024. Hon är gentestad clear på STGD-PRA, DM, EIC, HNPK, SD2, CNM, OSD och prcd-PRA.


Turner har ett excellent i NKL B-prov, good i ÖKL och är viltspårchampion SE VCH. Han är en genomtrevlig hund, en riktig arbetsmaskin med inga rädslor och har en behaglig storlek. Vid träning orkar han göra om och göra rätt. Förutom jakten så tränas Turner även i bland annat lydnad. Turner har en kullsyster och en kullbror som är SE(J)CH, en annan kullsyster som bland annat tävlat i ekl spår samt en kullbror som vann unghundsderbyt 2018.  


Både Tyra och Turner är miljöstarka, används till praktisk jakt och är lugna samt harmoniska i vardagen. Båda har gjort BPH, se hunddata på SKK.

 


                                                                   Turner

Tyra                                                              Rasdata

Rasdata